Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Наши друзья

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Посетители
Главная » 2012 » Февраль » 1 » Министерство обороны Украины начинает системную работу с казачеством.
15:27
Министерство обороны Украины начинает системную работу с казачеством.

У казачества Украины появилась надежда, что благодаря поддержке Министра обороны Украины, Председателя Координационного Совета по развитию казачества в Украине Михаила Ежеля, в работе казачества намечается положительные перемены.
Публикуем материалы Координационного Совета по развитию казачества в Украине.
Шановне товариство!
З початком року, вступив в дію План роботи Координаційної ради з питань розвитку козацтва в Україні на 2012 рік.
План розроблений на підставі пропозицій членів Координаційної ради та вимог постанови Кабінету Міністрів №885 від 1.08.11 р.
При цьому, висловлюємо щиру подяку народному депутату України Станіславу Михайловичу АРЖЕВІТИНУ за наданий ним досвід роботи з питань розвитку козацтва в Україні, який також враховано при відпрацюванні Плану та буде використано в наступній діяльності Координаційної ради.
За змістом План передбачає опрацювання наступних питань: Організаційні заходи діяльності Координаційної ради. Заходи з реалізації завдань Координаційної ради, що безпосередньо визначені постановою Кабінету Міністрів №885 від 1.08.11 р. Проведення засідань Координаційної ради, робочих груп та круглих столів тощо. Завершення розробки типового Статуту про козацьку організацію в Україні. Розробка проекту Закону України «Про козацькі організації в Україні». Організація та проведення Всеукраїнської козацької ради (з’їзду козацьких організацій в Україні). Окремі заходи забезпечення діяльності Координаційної ради, що стосуються Міністерства оборони України.
Кожне питання Плану відпрацьовується через виконання ряду заходів, що в цілому дає кінцевий результат, який виноситься на розгляд на засідання Координаційної ради.
Механізм реалізації Плану передбачається наступний: Завершується формування складу Координаційної ради, а саме: опрацьовується порядок залучення до складу ради нових членів з числа керівників козацьких організацій та порядок їх роботи; визначається уточнений персональний склад Координаційної ради, який в березні місяці вноситься на розгляд і затвердження на засідання Координаційної ради; реалізуються технічні питання забезпечення роботи Координаційної ради. Створюються постійні робочі групи Координаційної ради з опрацювання питань козацької діяльності в Україні, що передбачено Кабінетом Міністрів України.
Робоча група має наступний склад: керівник робочої групи, члени Секретаріату ради, представники козацьких організацій, необхідні фахівці та інші.
Керівником робочої групи є член Координаційної ради, який призначений Урядом України, за виключенням – один з керівників робочої групи призначається директор Департаменту гуманітарної та соціальної політики Міністерства оборони України, на якого покладається два напрямки роботи Координаційної ради: перший – робота з питань військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки молоді, організації співпраці козацьких організацій з військовими комісаріатами та частинами Збройних Сил України; другий – організація проведення Всеукраїнської козацької ради (з’їзду козацьких організацій в Україні).
Керівники робочих груп працюють за наступним алгоритмом роботи: спочатку, вони відпрацьовують призначені їм питання через проведення засідань робочих груп, засідань за круглим столом та інші заходи; після цього, керівники робочих груп доповідають результати своєї роботи на засіданні Координаційної ради, яка приймає кінцеве відповідне рішення. Окремим порядком відпрацьовуються питання розробки типового Статуту, проекту Закону України «Про козацькі організації в Україні» та плану організації і проведення Всеукраїнської козацької ради (з’їзду козацьких організацій в Україні).
Відповідальними виконавцями визначені: за завершення відпрацювання типового Статуту козацької організації - члена Координаційної ради з питань розвитку козацтва в Україні – директора департаменту Адміністрації Держприкордонслужби генерал - полковник КОВАЛЬ М.В.; за розробку проекту Закону України «Про козацькі організації в Україні» - заступник Голови Координаційної ради – заступник Міністра надзвичайних ситуацій; за організацію і проведення Всеукраїнської козацької ради (з’їзду козацьких організацій в Україні) - керівник робочої групи Координаційної ради - директор Департаменту гуманітарної та соціальної політики Міністерства оборони України.
№1, Київ,
січень 2012 року
Шановне товариство!
З 1 січня 2012 року, втупив в дію План роботи Координаційної ради з питань розвитку козацтва в Україні на 2012 рік.
На сьогодні, поруч з плановими питанням, триває робота щодо опрацювання значного обсягу різноманітних пропозицій надісланих Голові Координаційної ради, Міністру оборони України від козацьких громадських організацій. Проводиться їх узагальнення та підготовка до розгляду на засіданні Координаційної ради.
Найбільш активну участь у цих питаннях проявляють Спілка козаків України «Військо Запорізьке», Всеукраїнська громадська організація «Велике козацьке коло», Союз об’єднань козачих організацій Луганщини, Міжнародна громадська організація «Реєстрове українське козацтво», Міжнародна громадська організація «Українське народне козацтво», Міжнародний союз козацьких сил, військово-козацький департамент Української академії наук та інші.
Виконавче забезпечення роботи вимагає мати в Координаційній раді певних фахівців.
Тому, для здійснення виконавчих функцій щодо забезпечення виконання покладених на Координаційну раду завдань, у її складі, передбачена посада секретаря ради.
Однак, перший досвід роботи секретаря Координаційної ради показав, що у складі ради необхідно мати не лише секретаря, а й певний її робочий орган - Секретаріат Координаційної ради.
У зв’язку з цим, вже на першому засіданні Координаційної ради було схвалене рішення (протокол засідання №1) щодо створення робочого органу Координаційної ради – Секретаріату Координаційної ради, керівником якого призначений секретар ради.
При цьому, завданням секретаря та Секретаріату визначено наступне: організація роботи з забезпечення заходів Координаційної ради, що проводяться за Планом її діяльності; організація роботи протокольної групи та ведення протоколу під час засідань Координаційної ради, засідань за круглим столом та інших заходів; здійснення обробки поточної кореспонденції, що надходить до ради; забезпечення листування відповідно до норм і правил ділового етикету та стандартів уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації; технічна підготовка необхідних проектів: листів, доповідей, пропозицій та рекомендацій; організація та здійснення ресурсного забезпечення діяльності Координаційної ради та інше.
В цей же час, оскільки, рішенням Уряду України (постанова Кабінету Міністрів №885 від 1.08.2011р.) всебічне забезпечення (адміністративне, організаційне, ресурсне та інше) діяльності Координаційної ради покладено на Міністерство оборони України, а секретарем ради є особа від громадської організації (призначена за його згодою), то заступником керівника Секретаріату визначено представника Міністерства оборони України, який має професійний досвід роботи з громадськими організаціями та державними структурами. При цьому, слід зауважити, що левова частка навантаження в роботі лягає саме на нього.
В цілому, склад Секретаріату Координаційної ради має наступний вигляд: керівник Секретаріату, його заступник та члени.
Приміщення Секретаріату Координаційної ради територіально розташоване в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України, в м.Київ.
Поштова адреса Секретаріату Координаційної ради:
Україна, 03168, м. Київ, Повітрофлотський пр, 6;
Електронна адреса (е-mail): V.SAVETCKO.@mil.gov.ua
№2, Київ,
січень 2012 року
Шановне товариство!
На першому засіданні Координаційної ради з питань розвитку козацтва в Україні було схвалене рішення (протокол засідання №1) щодо відпрацювання типового Статуту козацької організації України.
Базовий варіант проекту Статуту було вручено присутнім на цьому засіданні і розміщено на електронній сторінці Координаційної ради за адресом:
(http://www.mil.gov.ua/index.php?part=cossacks&sub=statyt).
На сьогодні, проект Статуту опрацьовується в козацьких організаціях та Секретаріаті ради і вже отримано значну кількість пропозицій з цього питання, які надійшли на ім’я Голови Координаційної ради, Міністра оборони України.
Після завершення опрацювання всіх пропозицій, що вже надійшли і ще надходитимуть, в лютому 2012 року планується проведення засідання круглого столу, на якому має відбутися широке обговорення питань типового Статуту козацької організації України.
Після засідання круглого столу, Секретаріат ради опрацює всі зауваження та пропозиції, що висловлені на ньому і варіант проекту типового Статуту буде представлений до розгляду на засіданні Координаційної ради в березні місяці.
З метою якісного опрацювання типового Статуту, Голова Координаційної ради, Міністр оборони України, доручив очолити опрацювання зазначеного проекту Статуту та представлення його на розгляд Координаційної ради - члену Координаційної ради генерал-полковнику КОВАЛЮ Михайлу Володимировичу, який є висококваліфікованим військовим фахівцем, має величезний досвід державної служби і здатний надати кваліфіковану допомогу в питаннях розвитку козацтва та в розробленні відповідних документів.
Керівництво Координаційної ради дякує всім, хто надав свої пропозиції до проекту Статуту і очікує отримання нових.
Пропозиції з даного питання, що виникатимуть, надсилати Голові Координаційної ради за адресою:
Україна, 03168, м. Київ, Повітрофлотський пр, 6;
е-mail: V.SAVETCKO.@mil.gov.ua
№3, Київ,
січень 2012 року
ДОКУМЕНТЫ № 4, 5 читайте на сайте УНИАД http://uniad.com.ua/news/4494.html
Просмотров: 647 | Добавил: antfeo | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ИКОНА ДНЯ
Архив записей
Прогноз погоды
Обмен валют
Курсы наличного обмена на сегодня
Праздники
Праздники России
primorski-kazak.at.ua © 2024 Бесплатный хостинг uCoz